De ce Rămăria,
de ce rame pentru tablouri?

Rămăria s-a născut în Timişoara din dorinţa de a oferi un serviciu care este în general foarte scump, la un preţ decent şi chiar croit pe nevoile fiecăruia. Atelierul are în spate un fotograf şi un inginer medical. Amândurora le plac ramele într-un mod aproape dubios.

Rame… sincer, pentru că noi credem că pereţii goi sunt trişti şi merită mai mult decât o lavabilă, iar într-o lume plină de rame din plastic şi răpiri din Serai, simţim că există nevoie şi dorinţă pentru mai mult.

Cu ce venim in plus pe piaţă?

Rămăria se mândreşte cu faptul că este una dintre puţinele locaţii din ţară unde se poate înrămă artă contemporană la nivel de conservare şi muzeu.

Asta înseamnă că lucrăm doar cu materiale tratate şi acceptate la nivel mondial ca nucleu suprem al calităţii, procese complet reversibile, iar fineţea şi grija cu care mânuim lucrările ne detaşează de celelalte firme locale din aceeaşi nişă.

Lucrăm exclusiv cu profile din lemn şi metal.

Nu ne place plasticul, cel puţin nu în rame pentru tablouri. Este într-adevăr o alternativă ieftină, dar din păcate de cele mai multe ori se reflectă în calitatea produsului finit. Ne plac, în schimb, generozitatea lemnului, calităţile sale şi duritatea în timp.

În paralel, profilele din aluminiu ne oferă o alternativă extraordinară în materie de rame subţiri şi rezistente pe o gama largă de culori.

Coș

Rămăria s-a născut în Timişoara din dorinţa de a oferi un serviciu care este în general foarte scump, la un preţ decent şi chiar croit pe nevoile fiecăruia. I-am construit de la zero toate rotițele și mecanismele și i-am pus la încercare, de foarte multe ori, misiunea și rostul. După o super - călătorie de aproape 4 ani, Rămăria își ia o pauză pentru o perioadă nedeterminată. Nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește dragostea și respectul nostru pentru acest meșteșug și nici idea care ne-a unit profund dincolo de pasiuni. O să ne-ntoarcem cu siguranță, dar într-o altă formă.

Mulțumim vouă, celor care ne-ați încredințat ceva de pus în ramă, artiștilor, prietenilor, colaboratorilor și distribuitorilor care ne-au fost alături pe parcurs.