Ramele Float Glass

De când am deschis atelierul, ne-a bucurat enorm gândul că vom putea înrăma ceva nou în fiecare zi. Fiecare proiect executat la Rămărie este unic în felul său și are propriile lui provocări. Reacția pozitivă și încrederea pe care am întâmpinat-o de fiecare dată din partea clienților noștri ne-a încurajat să prindem din ce în ce mai multă încredere în ideile noastre. De aceea am hotărât să dăm frâu liber imaginației și să experimentăm cu mai multe tipuri de framing, iar tehnica de înrămare de tip float glass este ultima găseliță pe care am dorit să o împărtășim cu voi!

Pentru că lansarea noilor modele de rame float glass coincide cu prima ediție din 2018 a târgului Artisans Bazaar, nu am stat mult pe gânduri și am luat legătura cu fetele minunate care, de 4 ani, organizează cel mai cunoscut târg al creatorilor din zona de vest a țării. Sâmbătă și duminică, între orele 11 și 20, ne vom întâlni cu voi pentru prima dată în afara atelierului, la Vineri 15, alături de alți artizani locali, în atmosfera caldă și primitoare a celui mai creativ și ofertant târg regional de design și produse handmade. Lista completă a participanților și mai multe detalii despre eveniment o puteți găsi aici.

Ramele float glass

Ramele float glass au o frumusețe stranie. Motivul principal pentru care o instalație cu rame float glass te catapultează într-o stare de reverie temporară este selecția de medii și obiectele delicate care se potrivesc cu acest tip de framing. Fragilitatea aparentă a fotografiilor plutitoare, colecțiile de cărți poștale adunate laolaltă sau romantismul vremurilor demult apuse ale scrisorilor vechi, dar și posibilitatea transformării a ceva ce este complet tranzitoriu și efemer în natură — frunzele și crenguțele plantelor, florile uscate sau penele păsărilor — într-o lucrare de artă permanentă, sunt doar câteva exemple de obiecte „de suflet” care se potrivesc de minune cu acest tip de înrămare.

Mai jos vă vom prezenta câteva variante de înrămare float glass cu care am experimentat până în momentul de față. Vă vom prezenta mai multe varinte de înrămare float glass în partea a doua a acestui articol!

Frunzele plantelor de apartament

 

 

 

Încastrate în rame din lemn de natur sau vopsit alb, aranjamentele de această natură par o reinterpretare bidimensională a cutiilor de sticlă din laboratoarele de biologie pe care le priveam plini de curiozitate și interes, dar lângă care, de cele mai multe ori, nu ne puteam apropia fără a fi apostrofați. Noi ne-am jucat un pic cu pofilele din lemn de diferite adâncimi și am ales să poziționăm frunzele în centrul ramei pentru a crea iluzia unei compoziții grafice.

Cărțile poștale și hărțile

 

 

Micile suveniruri, cărțile poștale sau hărțile colectate de-a lungul timpului nu ar trebui condamnate la o viață solitară în bezna unei cutii de pantofi ticsită cu amintiri. Conservarea acestora în ramele float glass va readuce la lumină amintirile locurilor prin care ați peregrinat și a vacanțelor petrecute de-a lungul timpului. Acest tip de framing vă oferă ocazia de a vă cartografia aceste fragmente memoriale fie grupat, într-o singură ramă, fie separat. Dacă veți opta pentru varianta înrămării separate a suvenirurilor, puteți realiza mai apoi o instalație de tip caroiaj, a cărei temă să fie tocmai călătoria voastră. Dacă doriți să aflați mai multe despre tehnica instalării unui caroiaj, o puteți face aici.

Felicitările

 

Cu toții am primit măcar o dată o felicitare. Și, de cele mai multe ori, acestea ajung îndesate prin vreun sertar, al cărui scop este tocmai acela de a fi deschis cât mai rar. Deși de obicei nu atribuim felicitărilor aceeași valoare sentimentală pe care o acordăm suvenirurilor mai sus menționate, aspectul lor plăcut ne convinge de fiecare dată să le păstrăm. Încastrate în rame float glass separate și aranjate pe un perete colorat, ele vă oferă posibilitatea de a vă construi caroiajul mult dorit mai repede decât credeți. Iar noi vă putem ajuta cu cel mai mare drag!

 

 

Coș